2014. május 31.

Susan Elizabeth Phillips - Angyali csók

Nagyon szép, de mégsem egy egyszerű romantikus történet, és bár nem mai gyerek, a sorai közt ez egyáltalán nem észrevehető.

Daisy Devreaux egy gazdag orosz származású amerikai diplomata törtvénytelen gyermeke. A lány huszonhat éves koráig a volt modell anyja mellett élt, aki falta a férfiakat, és közben elkényeztette Daisy-t. Amikor viszont Lani meghal, gyászként Daisy komoly költekezésbe kezd, ezzel pedig elherdálja az összes pénzét, hiába, hogy ki kell fizetnie anyja adósságait. Így hát apjához fordul, aki sosem törődött vele igazán, most is csak egyetlen feltétellel húzza ki a csávából, és ad neki pénzt: Daisy-nek hozzá kell mennie egy olyan férfihez, akit az apja választ neki, és fél évig nem is válhat el tőle, különben bukja a beígért támogatást. A férj a szintén orosz, harmincas éveiben járó Alex Markov lesz, aki ridegségével egyáltalán nem szimpatikus a lánynak. A bajt még tetőzi, hogy Alex cirkuszigazgató... Daisy pedig fél az állatoktól.
Susan Elizabeth Phillips ugyan kívülállóként meséli el a történetet, de kapunk egyfajta váltott szemszöget, így megismerhetjük a két főszereplőn kívül mások gondolatait és érzéseit is, valamint szerencsére átugorjuk a semmitmondó, leíró részeket.
A könyvet mindenképpen kiemeli a társai közül az élethűen ábrázolt cirkuszi környezet, a kidolgozott karakterek, akik majdnem mind komoly jellemfejlődésen esnek át.
Az Angyali csók egy gyönyörű, megható szerelmi történet remek humorral átszőve, ami megmutatja, hogy a luxushoz szokott Daisy-ből hogyan lesz egy igazi belevaló csaj, Alex pedig hogyan engedi közel magához a lányt. Kettejük kapcsolatát súlyos titkok nyomasztják, de mégis láthatjuk, hogyan csiszolódik össze a két teljesen különböző karakter. Feltéve persze, hogy valami nem jön közbe...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése