2014. május 15.

Lakatos Levente - Barbibébi (Barbibébi #1)

Egyesek szerint botrányos, mások imádják – ez a Barbibébi c. regény egy fiatal és tehetséges magyar író, Lakatos Levente tollából.


A történet szerint Barbi egy elkényeztetett, gazdag, pesti lány, akinek a tökéletes élete csak a látszat, és a híres párjával való szakítása után botrányoktól hemzsegnek a mindennapjai. Egyik este részegen indul haza egy „barátnőjével”, amikor is egy elütik őket, és ennek következtében Barbi elveszti az emlékeinek egy részét. A gázoló megtalálásának érdekében a lány leutazik Siófokra, hogy a saját videónaplójának nyugodt megnézésével visszahozza az emlékeit, és segítse ezzel a nyomozást. Ebben a segítségére egy barátja, Krisz lesz, akivel nemrég összevesztek – csakhogy Barbi erre sem emlékszik.
Lakatos Levente élethűen ábrázolja a budapesti, és a balaton-parti életet, és a mai fiatalok szokatlanul (számomra hihetetlenül) megbotránkoztató életvitelét. Féktelen partik, alkohol, drogok... mindez megtoldva korhatáros jelenetekkel, összeomlásokkal, és egy krimi-szállal.
A regény egyik legerősebb pontja véleményem szerint az író stílusa: Lakatos Levente választékosan ír, és tökéletesen fejezi ki a mondanivalóját, és hiába, hogy nem egyes szám első személyben olvashatjuk a könyvet, pontosan belelátunk a szereplők gondolataiba, érzéseibe, emlékeibe, sőt, még az álmaiba is – mindebben segítséget jelent az átgondoltan megszerkesztett, párhuzamosan történő cselekmények.
Nekem egyedül a könyv lezárása nem tetszett, szerintem kicsit kidolgozatlan lett... De azt, hogy ez tényleg így van-e, döntse el olvasás után mindenki maga!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése