2014. május 16.

Simone Elkeles - Tökéletes kémia

Egy egészen jól, de gyakran valószínűtlenül megírt sablonsztori, amit a(z akár nyálas) romantika kedvelői biztosan imádni fognak.
 
Brittany egy gazdag család sarja, akinek az egész élete a tökéletesség látszatának fenntartásáról szól, bár erről ő nem tehet.  Amikor kémiaórán új padtársat, egy igazi rosszfiút kap maga mellé, valami megváltozik... Hiába a társadalmi, személyiségi és értékrendi különbség, Brittany és Alex között folyamatosan izzik a levegő. Vajon meddig bírnak ellenállni a kísértésnek? Egyáltalán mikor vallják be, először is, saját maguknak az érzéseiket? El tudják kerülni a tragédiát? És a legfontosabb kérdés: vajon mindkettőjüket végig tiszta cél vezérelte?
Simone Elkeles ütősen kezdi regényét, a történetet ügyesen kialakított váltott szemszögből meséli el. Aztán jön egy kisebb fordulat, miután az egész könyv átvált az én ízlésemnek már túlságosan is csöpögős cselekményszálra.
A nem túl fordulatos és a meglepetéseket alig tartalmazó sztori lezárásaként kapunk szomorú szembesülést, drámát, de természetesen rózsaszín felhőket is, minden mennyiségben.
A szigorún nevelt gazdag lány, és a hirtelen „hősszerelmessé” átalakuló motoros fiú történetéről nekem azonnal A felhők fölött 3 méterrel c. film ugrott be, így azokhoz, akiknek az tetszett, ez a könyv is tökéletesen illik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése