2014. május 18.

E. L. James - A Szabadság Ötven Árnyalata (Árnyalat-trilógia #3)

Egy világhírű, de annál megosztóbb trilógia harmadik, egyben befejező kötetéről beszélünk.

Christian és Ana immár Mr. és Mrs. Grey-ként térnek haza a nászútjukról, és csöppennek vissza a majdnem elfeledett pörgős hétköznapokba. Az ifjú házaspár átesik első hitvesi veszekedésén, támadásba lendül egy bosszúszomjas idegen, és érkezik egy keserédes fordulat, ami gyökeresen megváltoztatja Ana és Christian életét, miközben újabb konfliktusokat szül...
Ugyan a regény jelentősen tartalmaz korhatáros részeket, ami sokakat felháborít és megbotránkoztat, nem mehetünk el szó nélkül maga a cselekmény mellett: észre kell vennünk, hogy ez a könyv sokkal több annál, mint amit elsőre láttat, hiszen a sorok között egy átgondoltan felépített jellemfejlődés lapul. E. L. James remekül szemlélteti, hogyan hat egymásra két ember, például Ana teljesen átformálja az eleinte még kissé arrogáns, és zárkózott Christiant egy érzelmeit felvállaló és kifejező emberré. Mindezt a komoly pszichológiai témát árnyalja a perverz körítés.
Hiába sikeredett szerintem erőltetetté a befejezés, a szerethető karakterek, és a pontosan kidolgozott cselekmény miatt mindenképp megérdemel egy esélyt a történet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése