2014. május 15.

Cassandra Clare - Csontváros (A Végzet ereklyéi #1)

Az amerikai írónő, Cassandra Clare egy természetfeletti lényektől hemzsegő, és rejtélyektől terhes, új világot teremtett.
Clary egy tizenöt éves diák, aki a nyári szünete egyik utolsó napján egy szórakozóhelyre indul legjobb barátjával, Simonnal. A lány átlagos életének hamar vége szakad, amikor egy gyilkosság szemtanújává válik, valamint az édesanyját elrabolják. A felforgatott lakásban Claryt egy számára ismeretlen lény támadja meg, de egy bizonyos „árnyvadász” fiú, Jace viszont megmenti, és ezzel New York egy titkos világába kalauzolja el, ahol olyan dolgok vannak, és történnek, amik minden ember számára láthatatlanok. De akkor Clary mégis hogy láthatja mindet?
Az izgalmas és fordulatos, néha vicces események után egy drámai titok felfedésével zárja le sikerkönyvét az írónő, ezzel korlátozza a főszereplők, Clary és Jace boldogságát, valamint fenntartva az olvasói érdeklődését: vajon mennyire vonzó az a bizonyos tiltott gyümölcs?
A Csontváros c. könyv a néha túláradó romantikája, a „véletlen” egybeesései, és az esetenként bonyolult cselekménye ellenére is azonnal megszeretteti magát bárkivel, aki a kezébe veszi, bizonyítva ezzel, hogy méltán lett Best Seller Amerikában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése