2014. május 15.

Janet Evanovich - Egy fejvadász (A szingli fejvadász #1)

Adott egy fiatal, elvált nő, aki teljesen le van égve, egy bosszantóan dögös „rosszfiú” a múltjából, és egy nem mindennapi , veszélyes meló – ez Janet Evanovich sikersorozatának első kötete. Magyarországon Stephanie Plum, a szingli fejvadász címmel jelent meg. Filmváltozata Katherine Heigl főszereplésével került bemutatásra 2012-ben.
A film elsőre biztosan bonyolultnak tűnő szálait könnyedén kibogozhatjuk a könyv elolvasásával, mely az írónő elragadóan jópofa stílusával vezet minket végig a krimin:
Stephanie Plumak sürgősen pénzre van szüksége. A kocsiját már elvették, a lakását viszont szeretné megtartani. Nem azonnal ugyan, de az unokatestvére munkát ad neki az óvadékbehajtó-vállalkozásában, azaz Steph fejvadász lesz. A nő rögtön fejest is ugrik a munkába: az exét(?), Joe Morellit kell elkapnia, aki egyébként egy gyilkossággal vádolt rendőr. Stephanie kérdezősködni, nyomozni kezd, de az ügynek közel sem olyan lesz a végkifejlete, mint amilyenre számított volna.
A hosszú és unalmas tájleírásoktól mentes regény gördülékenyen és gyorsan olvasható, mellékszereplői pikánsabbá teszik a történetet. Prostituáltak, egy mindig segítőkész férfi kolléga, egy őrült bokszoló... – a könyvet nem gyerekeknek írták: rendkívül valósághűnek hat, és a befejezése sem egy túlerőltetett happy end.
A film nem üt el túlságosan a könyvtől, de maga az ügy például jobban ki van dolgozva a regényben, ezért is ajánlom az elolvasását (is)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése