2014. május 18.

Kiera Cass - A Párválasztó (A Párválasztó #1)

Végre egy kedvelhető, racionálisan gondolkodó mesélő (azaz főszereplő), és egy, már az első megszólalásától kezdve imádnivaló fiú (szó szerint szőke herceg)... ez a két karakter kapcsolata teszi rendkívül bájossá ezt a könyvet, aminek szabadon értelmezett műfaja: minőségi reality.
 
Illéa országában járunk a negyedik világháború után, ahol a népet kasztokba sorolták: míg a Kettesek, Hármasok jólétben élnek, addig a Nyolcasok feje fölött nincs fedél. Közeledik a Párválasztó, egy jól bevált szokás, mely során Illéa mindenkori hercege kiválasztja az ország kisorsolt lányai közül a leendő feleségét... America Singer az Ötösök nem túl kellemes életét éli családjával, és titkos szerelmével Aspennel. America nagyjából elégedett az életével, de anyja, és még Aspen unszolásárára is végül benevez a versenyre. Összetörték a szívét, alig van mit ennie, így nincs sok veszteni valója. Végül meghirdetik a harmincöt Kiválasztott lány névsorát, akik megkezdhetik a harcot Maxon herceg szívéért, és a koronáért. America is közöttük van. De vajon akar ő egyáltalán harcolni?
Elsőre ugyan kicsit zavaró lehet a regény hasonlósága Az Éhezők viadalához, de amint megismerjük jobban a főszereplőket, és a cselekmény is előrébb halad, ezt valószínűleg már nem fogjuk észrevenni.
A történet a hatalmas palotában összezárt lányok közti barátságról, féltékenységről, ármányról, és a herceg iránt érzett valós vagy kitalált érzelmeikről szól America szemszögéből. Könnyed kis olvasmány humorral, fordulatokkal és romantikával.
Ezeket nyújtja A Párválasztó trilógia első kötete, ami mindenképp megér egy próbát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése