2014. május 15.

Leiner Laura - A Szent Johanna Gimi: Remény (A Szent Johanna Gimi #5)

Ugyan nem olvastam még az összes részt, de nekem eddig magasan ez a rész tetszett a legjobban:


Tizenegyedik osztály első félévében járunk, Kinga és Reni ominózus párizsi kirándulása, és egy (számomra fontos, illetve értékes) főszereplő távozása után.
Szerintem a legszembetűnőbb változás a 4. könyv után az maga a főszereplő viselkedése. Végre egy magabiztos Renit kapunk, aki végre kiáll magáért, bátran kinyitja a száját, és visszaszól, ha sértegetik, nem pedig csak elpirul, megsértődik, és/vagy sír. Mindez kétségtelenül Kinga társaságának köszönhető, ami kifejezetten jó hatással van rá.
Szerencsére olvashatunk sok humorral megspékelt csipkelődéseket Reni, és a zavaróan tökéletes Cortez között. Egy komolyabb könyvben talán ezt úgy neveznénk, hogy „izzik köztük a levegő”.
A különböző érzelmi hullámvölgyek, és az egymás kerülgetései után érkezünk el a méltán(?) híres karácsonyi bulihoz, ami az én ízlésemnek túl csöpögős, masszív SzJG-rajongóknak valószínűleg szimplán csak romantikus rész. Tulajdonképpen ez egy komoly fordulópont az egész regénysorozat cselekményében.
A rendkívül hirtelen jött boldogság tükrében telik a téli szünet, valamint a „botrányos” szilveszteri buli, aminek nyilvánvalóan Cortez lesz a megoldó embere.
Ugyan egy karácsonyi buli-féle lezárással kétségtelenül jobban járt volna mindenki, hiszen úgy több dolog maradt volna függőben, viszont a könyvek befejezése sajnos kötött.
A többi részhez képest jócskán ez adja a legtöbbet, ugyanis a szokásos poénok és kínlódások mellé kapunk egy kis romantikát, csibészséget, és megkockáztatom, hogy némi izgalmat is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése