2014. május 18.

P. C. & Kristin Cast - Megjelölve (Az Éjszaka Háza #1)

Egy vámpírsztori, ami teljesen különbözik a többitől. Legalábbis majdnem.

P. C. Cast és Kristin Cast anya-lánya párosa maratoni regénysorozatának középpontjában egy vámpírok között elterjedt vallás áll, ugyanis a leendő éjszaka lényeinek kiválasztásában Nüx istennő dönt. Továbbá, a vámpíroknak túl kell élniük a több évig tartó átváltozást, mely során egyre több tetoválásra tesznek szert az egész testükön. A könyvben szerepet kap a hit által az áldozás, a szertartások, valamint a cherokee indián nép is.
Nos, ebbe a világba csöppen bele Zoey: egy világító jelet kap a homlokára, így kötelessége beköltözni a közeli Éjszaka Házába, a vámpírok bentlakásos iskolájába. Zoey ezt nem bánja, hiszen nem találja a közös hangot az anyjával és a nevelőapjával, a nagymamáján kívül csak az új családjára számíthat. Régi életét, és a drogokhoz nyúlt expasiját hátrahagyva kezd újra mindent. Szerencsére hamar barátokra lel, és megismerkedik az egész iskola leghelyesebb fiújával. Hamar kiderül, hogy Zoey nem egy átlagos vámpírjelölt, hanem különleges feladata van. De mégis mi lenne ez?
A könyvsorozat talán egyetlen, de annál nagyobb hibája maga a minőség. A mesélő ugrál az idősíkok között, hol a múltat olvassuk, hol a jelenben vagyunk, és Zoey gondolataiba látunk bele. Ez sajnos olyanná teszi a regényt, amilyet bárki meg tudna írni – bár ez talán a fordítás számlájára (is) írható.
Ezt leszámítva a történet érdekes, izgalmas, fordulatos, a hirtelen érkező befejezés után majdnem ugyanonnan kezdődik a második kötet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése