2014. május 21.

Becca Fitzpatrick - Crescendo (Csitt, csitt #2)

"Mindenből az első a legjobb" – ez kifejezetten igaz erre a könyvsorozatra. Minden, amit az előző kötetben szerettem, azt itt hiányoltam, vagy visszafelé sült el...
Nora érzi, hogy valami nincs rendben közte, és Folt között. Egyre távolságtartóbb a fiú, és rendre kettesben látható Nora esküdt ellenségével, Marcie Millar-ral. Ha ez nem lenne elég, Nora elkezd az apja gyilkosa után nyomozni, mellyel sötét titkokat fed fel, és a Foltba fektetett bizalma nem csak megrendül, hanem szerte is foszlik. Barátból ellenség, szerelemből féltékenység – ez vár a kedves olvasóra Becca Fitzpatrick sikerkönyvének folytatásában.
Sajnos ezzel a regénnyel kapcsolatban több negatívumot találtam, mint pozitívumot:
Először is, Folt kis híján mellékszereplő lesz, a közte és Nora között lévő feszültség és viták miatt utóbbit fejbe lehetne lőni, a lány ugyanis egy tipikus nyafogó, butuska, konkrétan sablonosan mártír és mazochista főszereplő lett.
Továbbá, feltűnnek (egyelőre) jelentéktelennek tűnő szereplők, akik mindössze megkavarják az amúgy is, a nyomozgatásoknak köszönhetően bonyolult szálakat.
Azt kell, hogy mondjam, legjobban talán az tetszett az egész könyvben, hogy megtudtuk Folt igazi nevét, ami azért valljuk be, nem vet túl jó fényt a Crescendo-ra. Ennek ellenére közel sem kellene kihagyni ezt a könyvet, hiszen messze van még a Csitt,csitt-sorozat vége!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése