2014. május 21.

Maros Edit - A Hűvösvölgyi suli 1.

Az alapsztori: elcsépelt, „kölcsönvett”; a cím: halványan talán van köze a történethez; idegesítő főszereplők: pipa. Valamiért mégsem hagytam abba a második fejezet után...

 
Nóri és Dóri, a két ikerlány a kilencedik osztályt kezdi egy hatosztályos gimiben. Látszatra ugyan teljesen egyformák, valójában viszont teljesen különböznek: Nóri a talpraesettebb, csajosabb, földhözragadtabb, Dóri pedig a szerencsétlen álmodozó, mégis egyszerre lesznek szerelmesek... ugyanabba a fiúba. Ez természetesen konfliktusokat szül, és nem huzamosabb időre ugyan, de eltávolítja egymástól az ikreket. A történetet Dóri szemszögéből olvashatjuk, akinek problémáinak megoldásában segítségére a virtuális barátnője, Lilla van.
A regényben akadnak jó poénok, félreértések, bénázások (nyilván Dóri részéről), iskolai jelenetek – ezek elvétve, és természetesen a szerelem.
Maros Edit művének előnyére vált a különleges módon, például üzenet formájában előrevitt egyszerű, könnyen és gyorsan olvasható cselekmény, bár a szöveg nyelvezete és összekutyult idősíkjai borzasztóan zavaróak tudnak lenni.
Lássuk be, nem egy korszakalkotó mű, de mégis átrágtam magam rajta, sőt, még a folytatásán is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése