2014. november 4.

Underworld 3 - A vérfarkasok lázadása (2009)

A filmsorozat harmadik részével kronológiai ugrás következik be, ami által nagyon könnyen összezavarodhatunk, de elérkeztünk ahhoz a részhez, amiben végre megérthetünk mindent.

William leszármazottai őrjöngő vadállatokként éltek az erdőben, csakhogy Lucien születésével új generáció kezdődik: ők már ésszel gondolkodnak, és képesek visszaváltozni emberi alakjukba. Csakhogy ezt a vámpírok könyörtelenül kihasználják, és rabszolgaként bánnak a vérfarkasokkal, miközben megakadályozzák, hogy átváltozva föllázadjanak. Egyedül Lucien élvez kivételt, ugyanis Victor magához vette őt, és fiaként nevelte föl. A jó időknek azonban vége, amikor kiderül, hogy Lucien és Victor lánya, Sonja milyen főbenjáró bűnt követtek el, ha ez pedig még nem lenne elég, Lucien magára vállalja a várfarkas-lázadás vezetését. A kettő együtt pedig – mint ahogyan a legelsőfilmből már megtudtuk – komoly tragédiához vezet.
Egyértelműen ez a rész a legjobbja az egész filmsorozatnak, és nemcsak a csodálatos látványvilág miatt: megjelenik a tudatosan felépített romantika, feszültség, izgalom, és a tökéletes dráma is. A legpozitívabb azonban az, hogy Lucien igazi szerethető figurává válik, valamint megtudjuk, hogyan is kezdődött minden...
Bár még mindig kérések vetülnek föl bennem, és már teljesen elfelejtettem, hogy mi történt a filmsorozat bevezető részében; az okos utalások a „jelenre”, és az élvezhető történet lazán elfeledteti az összes apró hibácskát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése