2014. november 9.

Az internátus - 1. évad

Bár kétségtelenül rövid az első évad, éppen elég arra, hogy megszeressük a sorozatot.

Egyre több összekapcsolódó szállal és titkos ajtóval találkozunk, de hiába, hogy még mindig keveset tudunk arról, hogy tulajdonképpen mi is folyik az internátus környékén, az állandó izgalom és rejtélyesség rendszeresen a képernyő elé szegez.
A szereplőket is jobban megismerjük – tulajdonképpen tökéletesen árnyalódik a kép: nincsen igazán negatív karakter. Két embert szeretnék kiemelni: először is Héctort, az imádnivalón profi iskolaigazgatót, aki nem tud dűlőre jutni a saját érzéseivel, illetve Maríát, akiről kiderül, hogy nemcsak hogy nem elmebeteg, hanem valójában meglepően tisztalelkű.
Sajnos viszont még mindig akadnak erőltetett elemek (például túlzott vakmerőség), ám negatívumként csak a két kislányt, Paulát és Evelint tudnám megemlíteni: ketten együtt borzasztóan idegtépőek és veszélyesek tudnak lenni azzal, hogy folyamatosan bekavarnak.
Az utolsó epizód felé haladva azonban egyre izgalmasabbá válik a történet, ugyanis felszínre kerülnek az eddig elfojtott szenvedélyes vonzódások, így egy rendkívül jól megcsinált, feszültséggel teli évadzárót kapunk: Héctor feje fölött átcsapnak a hullámok, amikor választani kell a kötelessége és a boldogsága között; emellett pedig kiderül, néhány gyerek eltűnt az épületből, az egyikük pedig már halott...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése