2014. november 28.

Jay Crownover - Rome (Marked Men #3)

Jay Crownover Marked Men sorozatának harmadik része, a Rome kifejezetten megközelíti a nyitórész szintjét – minőséggel itt sincs gond.

Rome nemrég tért haza véglegesen a szolgálatból, és közel sem régi önmaga. Ezt magának is bevallja, de akárhogy is igyekszik, nem tud szabadulni az alkoholtól, a rémálmoktól, és a gondolattól, hogy nincs mit csinálnia a leszerelése után. Corával eleinte nem kedvelték egymást, ám egy jó alaposan átivott este után Cora kénytelen hazavinni a részeg Rome-ot – saját magához. Ez az első éjszaka, amikor Rome rémálmok nélkül tudja végigaludni az éjszakát. Cora társaságában...
Természetesen a két fiatal egymásra talál, kapcsolatuk pedig igazán izgalmas fordulatokkal és eseményekkel tarkított.
A szereplők tekintetében Rome karakterének megalkotása nagyon jól sikerült: egyrészt ugyebár már ismerjük őt az előző köteteknek köszönhetően, másrészt pedig a jelleme remek lett, hiszen egy igazi katonáról, egy hősről beszélünk. Cora is egy szerethető egyéniség, tökéletesen összeillenek Rome-mal.
Ha hibákról szeretnék szólni, egyrészt megemlíteném Rule és Asa kivételével a már ismert személyeket, ők ugyanis alig kapnak szerepet, valamint a regény összecsapott és kidolgozatlan befejezését.
Ezeken kívül viszont tényleg egy kellemes olvasási élményt nyújt a könyv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése