2014. november 29.

Charlaine Harris - Holtak klubja (True Blood #3)

Charlaine Harris sikersorozatának harmadik része kifejezetten tetszett, annak ellenére, hogy az előző köteteket már rég olvastam, és eleinte kissé nehéz volt visszarázódni...

Bill egy titkos projekten dolgozik, ami nem tetszik Sookie-nak. A nő igazán azonban csak akkor kezd el aggódni, amikor vámpír barátja eltűnik. Eric árulja el a pincérnőnek az eltűnés részleteit és körülményeit: Sookie tudomására jut, hogy Bill valószínűleg hűtlen hozzá, és idejét a volt szeretőjével tölti. Ennek ellenére Sookie úgy dönt, hogy elindul kiszabadítni a fogságba esett Billt – ebben a várfarkas Alcide lesz segítségére.
Szerencsére a regény cselekménye sok meglepetést és kimaradt részt tartalmaz a sorozat 3. évadához képest. Emellett (mivel csupán Sookie szálán fut a történet, hiszen ő a mesélő) jóval kevesebb a korhatáros jelenet – ebben a könyvben konkrétan nincs.
A szereplők is érdekesek, jól lettek megoldva: én például nagyon szeretem Eric karakterének kettősségét. A viking vámpír ugyanis egyrészről egy hatalommániás bunkó, másrészről viszont egyértelműen gyengéd érzelmeket táplál Sookie irányába – avagy „csupán” magának akarja.
Alcide megjelenése is jót tett a történetnek, mert a vérfarkas egy szerethető figura, egy igazi úriember. Sookie viszont már másabb: néha meglepően furcsán gondolkodik, főleg, hogy most már tulajdonképpen négy férfi van az életében – habár Samnek érthető módon gyakorlatilag egyáltalán nem jutott szerep.
Sam mellett érdekes Pam, aki nagyon más a sorozatbeli énjétől; Tara, aki a könyvekben csak néha emlegetett mellékszereplő; illetve Bubba, akiről még mindig nem tudom, hogy pontosan kicsoda.
Összességében bejött a Holtak klubja, ami tökéletesen vegyíti a természetfelettit a humorral, az akcióval és az izgalommal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése