2014. november 17.

Internátus 3x01 részletes tartalom (SPOILER!)


Az epizód részletes tartalmának leírása során két dolgot vettem észre: először is, közel sem olyan élvezhető a sorozat, mint amikor egybe nézem, és nem kell félpercenként leállítani. Másodszor pedig, azáltal, hogy van időm mindenre odafigyelni, olyan hibákat, hülyeségeket vettem észre, amik amúgy nem keltenék fel a figyelmemet. No, de akkor a 3. évadnyitójának eseményei:


Múlt: Iván zaklatott, csupa vér, találkozik Marcosszal, valakit megölt. Fermín főnöke előadást tart egy rejtélyes nőnek az internátusról és magáról Fermínről; közben az említett férfi szakállasan, csapzottan próbál kiszabadulni a barlangból.
Jelen: A karikás szemű, (most éppen) szigorú tekintetű Héctor fut az erdőben, közben valamit nagyon keres: lapátot fog, ásni kezd. Visszajönnek a diákok a szünetről, a tanárok várják őket, de ugye az árulóra már más szemmel nézünk... amúgy vicces, hogy kb. 400 diákjuk van, de csak 1 busz érkezik...
WTF, a véres kezes Iván és Marcos ezalatt világi spanok lettek, mintha eddig nem is utálták volna egymást... Az áruló (akinek még mindig nem tudom a nevét) aggodalmasan figyeli Marcosékat – ezt meg is tudom érteni.
Valami idétlen okból egy bagoly van Paula és Evelin szobájában, ez legalább tökéletes okot ad arra, hogy tovább hallgassuk a hülyeségeiket, amiket ők aztán folyamatos nyomnak... Miért nincs egy vadászpuskám? Most úgy használnám...
Héctor rendületlenül lapátol, a halott Alfonso(!)  térképét nézegeti – na, már ez is készül valamire... Újra az előadás, most pont Héctor a téma, végre látjuk a hallgatóságként funkcionáló csaj fejét, a pali (főnökúr)szerint Héctor titkol valamit. Igaza lehet... María a téma; Iván nem fontos – szerintük!
Megint visszaugrunk a múltba (december 24.): a hős Iván puskával lódul neki, Pedro ezalatt Elsa ajtaján dörömböl. Iván meghallja a nyöszörgő/síró Maríát, de érdekes módon a csak a nőjével foglalkozó hősszerelmes Pedro nem hall semmit... oké, a majdnem-nőjével. Iván akcióba lép, lelövi a Maríát fenyegető csávót – megvan a puskalövés és a véres kéz előzménye is. Ám Pedrot úgy elvakítja a beteljesületlen szerelem, hogy egy puskalövést sem hall meg. Ezt hívják úgy, hogy süket mint a nagyágyú? Viszont legalább rátalál a gonosz Hófehérkeként fekvő/haldokló Elsára – bár a drágám úgyse halott még, hiszen fontos szereplő. Az egyre ostobábbnak mutatkozó(?) Pedro kézrátéttel és ráncigálással próbálja meggyógyítani a nőt, de végre aztán csak rájön hogy kéne az a kórház... Szép volt. Hány percet is vesztegetett el?
Még mindig múlt: Iván próbálja csillapítani a bűntudatát és megpróbálja megmenteni az elég halottnak tűnő fickót (akit mellesleg szépen szitává lőtt), míg az anyja fölötte sír és eszébe sem jut segíteni – oké, írjuk a sokk számlájára... aztán az anyaösztön beindul: rejtsük el a hullát, mintha mi se történt volna – nem mintha ez sokat segítene, ugyanis Iván kissé begolyózik és össze-vissza futkos. Itt visszatérünk az epizód legelejéhez: Marcosba ütközik.
Héctor, a „gonosz” rájuk nyit majdnem a mosdóban. Milyen cukik a nemrég-még-ellenségek: van egy közös titkuk. (*szarkazmus*) Újra az előadás: még mindig/már megint María a téma. A hallgatóság (a csajszi) eléggé úgy tűnik, hogy valamiféle beépített ember lesz az internátusban – vagy a halott kapcsolat helyettese.
15 nappal később (jelen): Fermínt keresik, Héctor pedig csúnyán néz Maríára amiért az nem várt rá amíg a volt nőjét felcsinálta és elvette, pedig elvileg nem szerette. Ez aztán logika... erre ezek ketten mégis flörtölnek. WTF?
Visszatér a suliba a showgirl is: Julia. A CSAPAT (Marcos és a töbiek) a vigyorgó, gyilkosnak hitt Héctort bámulják... most látom, hogy Carolnak új haja van. Várjunk, Marcos rájött valamire, de hogy mire...? Közben Jacinta a konyhában, de én azon gondolkozom, hogy 60 tojás (mert ugye ennyit rendeltek) még hogy a fenében elég négyszáz diáknak? Ja, a tanárokat nem is számoltam. Nem baj, ők majd szépen éhen halnak... Miguel jól ráijeszt a Jézuskázó kiscsajokra: Jézus agyakat evett? DAFUQ. LOL, ezt a kissrácot nagyon bírom.
Közben María nyomot gyűjt(?)... na de úgy, hogy közben lenyúlja Héctor gatyáját? Latinóra: Csúnyabácsi nagyon figyel, miközben a CSAPAT cseveg. Csöngetéskor Vici/Viki közli, hogy Carol képes lenne úgy ugrálni Iván és Marcos között, mint a madár az ágak között... Milyen bájos barátnő...
Héctor a mégsem olyan lopott gatyóját keresi, rászáll Jacinta, aki tud a térképről, és arról, hogy Héctor valamit nem felejthet el... Előadás: Mateo álnéven! Egyre érdekesebb az a fazon! Emlegetett szamár flörtöl Ameliával, Marcos csúnyán néz, majd szemeznek a tanárnővel... juj, mi lesz még ebből?! Én személy szerint tanár-diák viszonyt szaglok a levegőben.
Héctort megkeresi a két lelőnivaló kislány, hogy mi az a „rekráció” (reinkarnáció lenne)Erre Héctor beszélni kezd a buddhistákról, akik szerint ha jól viselkedünk, lehetünk majd szép állatok, mint pillangó, vagy netán hercegnő... ekkorát rég röhögtem. Hogy jön egymás mellé az állat és a hercegnő?
Végre mutatják Fermínt! Egy örökkévalóságnak tűnt! Imádom azt az embert, még akkor is, ha csak három másodpercet kap.
Katakombás jelenetsor, mely során kiderül, hogy Viki átlát a sötéten: „nézzétek csak!” Erre gyalogolnak húsz métert – én örülnék, ha csak húsz centire látnék a sötétben. Véletlenül rátalálnak arra az ajtóra, ami mögött Fermín van... Carol száz év után észreveszi, hogy ahhoz a zárhoz van kulcsuk... Természetesen otthagyják Fermínt, aki hülye lenne szólni, de legalább Iván nyugodtan letapizhatja Marcos arcát...
Előadás, majd az eltűnt Elsát keresik... aha, szóval eltűnt. Perdo és Héctor összeszólalkozik, de még mindig nem verekednek össze – a felszarvazott és a felszavazó. Szép kis jelenet. Iván ezalatt gyerekfogkefével a kezében mártírkodik, María meg hirtelen holttest-eltűntető anyuka lett... Iván ezután Marcosszal spanol... rájöttem, hogy előbbi vagy  megvilágosodott, vagy megtért. Úgy látszik, meg kellett ölnie valakit, hogy elviselhetően tudjon viselkedni.
Látunk szánalmas majdnem-szerelmi vallomás Marcostól Carolnak... mégsem Amelia? És még egy „szeretlek”-et sem tud kinyögni? (...) Marcos-Paula jelentet: kezd határozottan az agyamra menni a reikrásodás.
Fermín elég ramaty állapotban esővizet iszik – egyáltalán megéli a másnapot? Erre simán kimászik, mire odaérnek Marcosék a kulccsal, de a táskája ottmarad... Vajon ha most simán ment, eddig miért nem mászott ki? Fermín még a főnöke szerint is egy túlélő alkat (egyet tudok érteni)... és lám, vissza is tért az internátusba. Csak nem Maríáért?
Megjelenik Miguel: homlokráncolva végignézie, ahogy María az éppen csak visszatért Fermín nyakába ugrik, lesmárolja, majd fel is pofozza, pár másodpercre rá pedig kidobja... jellemző, hogy nem tart ki mellette. Attól tartok, vissza „kell” mennie szegény, kiábrándult Héctorhoz.
Katakombás jelenet: eskü puszipajtás lett Marcos és Iván: a drágám most nem akarja letépni a cukibátyus fejét, amiért a csajával indul neki a sötétségnek édes kettesben... Hoppá, megjelenik a furabácsi (Fermín főnöke) előadását végignéző csajszi az internátusban. És hohó, egy szerződést is aláírt. Lol, csak nem takarító lesz ő is? Ó, a francba: Nora Diez, Elsa helyére loooooool!, és pont akkor jön be a nőszemély, amikor Héctor leszerződteti Norát... Nora összefut a látszólag normális Fermínnel, a mániákus „kocogó” héctor pedig elindul öltözni, és ezt közli is az új töritanárral... mert azt pont érdekli.
Valami riasztó indul be az alagutakban, így Fermínnek is ki kell jönnie, pedig nem találta a hátizsákot.. jó hogy, hiszen Marcos elhozta. Közben Paula és Evelin Jacinta kíséretében ellátogat a kobold sírjához, Héctor pedig ás, és csontokat talál. Az új hajjal hódító Julia összefut... dobpergés.... Cayetanoval!!!! (aki ugyebár elvileg halott, és nem mellesleg átmosták az agyát, az eszelős tekintete alapján legalábbis)
A csúnyabácsi meglátogatja Marcosék anyját és közben megtalálja a piszkavasat, amivel ki akarták a srácok nyitni az ajtót... Héctor kiássa az 5 árva(?) csontvázát, a csodálatos látványt pedig a saját hányásával koronázza meg. Köszi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése