2014. október 31.

Underworld (2003) SPOILER!

Nagy várakozásokkal kezdtem bele az Underworld-filmsorozat első részébe, de sajnos azt kell mondanom, hogy csalódtam. És nem feltétlenül az elvárásaim miatt.

Már az első képkockán megismerkedhetünk Selene-nel, a halálosztóval, aki a régóta fennálló vámpír-vérfarkas harcban irtja a lycanokat (=vérfarkasokat).
Szerintem pont itt kezdődik a film problémája: több, mint egy órán keresztül Bruce Willis-féle öldöklést láthatunk; géppisztollyal lövöldöznek egymásra a két természetfölötti nép tagjai. Sajnos elég bugyutának tűnik a harc, ugyanis bármiféle taktikázás vagy stratégia nélkül loccsantják szét egymás agyát, méghozzá úgy, hogy az emberi formában tök egyforma lényekről még csak nem is tudja a kedves néző, hogy melyik csoportba tartoznak.
Aztán szerencsére a 120 perces Underworld 80. percében ki is derül, hogy tulajdonképpen miről is van szó: Alexander Corvinusnak három fia volt. Marcust denevér, Williamet farkas harapta meg, így fejlődtek ki a vámpírok és a vérfarkasok, a harmadik fiú viszont ember maradt.
Selene rájön, hogy egy ember is belekeveredett a harcokba, mégpedig azért, mert a vérfarkasok, vezetőjükkel, Lucien-nel az élen rájöttek arra, hogy a két harcban álló nép bármelyike hibriddé változhat, ha a megfelelő személy vére is az ereikben csordogál: a vérfarkasok ezért is kergetik Michael Corvint, az embert, aki Alexander Corvin egyenes ági leszármazottja.
A kesze-kusza szálak között feltűnik a későbbi Moonlight-os Sophia Miles, illetve kapott egy nyúlfarknyi szerepet A Szökés révén ismertté vált Wentworth Miller valamint Görög Zita is.
Végül a rengeteg akció között hülyén festő romantika után ismét eszeveszett verekedéssel zárul a film, magyarázaton kívül hagyva a vámpírok korrupt társadalmának rendszerét, a háború eredeti okait és előzményeit: gyakorlatilag mindent.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése