2014. október 11.

Lakatos Levente - Bomlás (Dr. Lengyel-sorozat #2)

A fiatal magyar író sorozatának második kötetét jelentősen nagyobb siker övezte, mint az előzőt. Lakatos Levente Bomlás c. regénye a 2014-ben a Libri Aranykönyve lett.

Két és fél évvel a LoveClub-ügy után dr. Lengyel válsággal küzd: nem tudott lezárni egy olaszországi ügyet. Egyszer csak hívás nélkül betoppan hozzá egy rejtélyes és akaratos nő, aki azonnal megzsarolja. Lengyelnek azt a feladatot adja, hogy keresse meg egy nemrég megtalált és megcsonkított férfi lehetséges gyilkosát, különben mindenkinek kitálal a Dávid ikertestvérével történt régi esetről. A pszichológusnak nincs más választása, be kell kapcsolódnia az általa már régebbről ismert nyomozónő, Laura mellé az ügy felgöngyölítésébe. Hamar kiderül, hogy az áldozat nem is az, akinek látszik, ráadásul komoly mentális problémákkal is küzdött.
Ahogy már Lakatos Leventétől megszokhattuk, több szálon indul el a cselekmény: egyrészt Dr. Lengyel vívódását és a rejtélyes nővel való civakodását kísérhetjük végig, emellett rálátást nyerünk a rendőrség munkájára, végül, de nem utolsó sorban pedig egyfajta emlékirat által az áldozat és a fő gyanúsított utolsó pár hetéről olvashatunk.
A Bomlás egy átgondolt, precízen megírt történet, mely immár kitér Dr. Lengyel múltjára, Laurával való „kapcsolatára” és a nyomozónő magánéletére is. Emellett természetesen minőségin megalkotott jellemképeket, téveszméket, váratlan fordulatokat kapunk.
Bár tabukat döntögető, erősen korhatáros könyv, én csak ajánlani tudom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése