2014. október 28.

Helena Silence - Enigma

Az Enigma egy kellemes, misztikus-természetfölötti történet magyar szerző tollából.

Lena érző. Egyetlen érintésből meg tudja jósolni az emberek jövőjét, megtudja a jelenét, és belelát a múltjába. Kiskorában elfojtották benne ezt a képességet, így nem figyel föl a hirtelen jött jelekre, és a szülei meghalnak. A hatalmas gyászban menekül az érintésektől, gyógyszereket szed, és pánikrohamai vannak. Ezt azonban meg kell próbálnia leküzdeni, ugyanis sosem látott nagybátyjához, Victorhoz kell költöznie, méghozzá az ország másik végébe, egy hatalmas birtokra. És Lena élete onnantól megváltozik...

Főhősünk segítségre lel a képességét illetően, barátokat, ellenségeket szerez, és a szerelem is rátalál. Az izgalom azonban nem itt kezdődik!
Tetszett a könyv, egyetlen problémám volt csupán: a regény nagyjából közepétől megjelennek a romantikus történetekbe (sok szerző által) kötelezőnek vélt elemek, amik megkavarják a történetet. Éppen ezért nekem sokkal jobban tetszett a történet eleje, a tájleírások, az új lakhellyel és a szomszédokkal való ismerkedés, stb.
Ennek ellenére a vége is aranyos és izgalmas, a szereplők pedig rendkívül szerethetőek (már amelyik ugyebár) – Helena Silence pedig nagyon szépen és jól ír.

Nyugodt szívvel ajánlom az Enigmát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése