2015. december 11.

Válótársak - Az első 5 epizód



Elég volt öt epizód ahhoz, hogy beszippantson. Azt hiszem, elsőként sorolhatom be a Válótársakat a saját „guilty pleasure”-kategóriámba, ugyanis még mindig nem tökéletes...



Már korábban írtam a PILOT-ról... Változott azóta valami? Hát, nem sok.
Maradt (és úgy tűnik, állandó is lesz) a „keretes szerkezet”; a rendkívül ötletes intro-t és a fülbemászó főcímdalt (by Oláh Gergő) viszont nagyon megszerettem.
Még mindig akad nem egy káromkodós rész – ami miatt én kifejezette életszagúnak tartom a sorozatot (arról nem is beszélve, hogy kellően borzasztóan néznek ki a főszereplők másnaposan), azonban a rengeteg ágyjelenetet nem értem. Tulajdonképpen a cselekményt nem viszik előre (sőt!), úgyhogy számomra teljesen felesleges (már-már zavaró) a huszadik Stohl-szexjelenet.

Ami a szereplőket illeti, szerintem elég jól eltalálták mind a három színészt: kifejezetten illenek hozzájuk a karaktereik.
Scherer Péter nagyon jól játszik, hozza a kissé szerencsétlen de jószívű fickót – nagyon nagy arc.
Nekem személyes kedvencem Lengyel Tamás (Joci), kis cuki, visszafogott. Külön vicces minden közös jelenete a határozott anyukájával (ő is hatalmas egy nőszemély). Bár meg kell jegyeznem, Lengyelt néha kissé természetellenesnek érzem.
A három jó barát közül egyedül Stohl András karakterét, Bálintot nem szeretem, van benne egy nagyfokú, irritáló nagyképűség; egyfajta „felsőbbrendűség”. Egyszerűen sok...
A „nőikről” annyit, hogy Szonja egy hatalmas wtf, nem igazán tudok vele mit kezdeni, negatív figura, de mindenképpen érdekes. A Tamarát játszó Balsai Móni nagyon jó színésznő; Gubás Gabi (Zsófi) viszont gyakran elég langyos.
A malacot, Csülköt is imádtam (bár szegényke eléggé eltűnt); mellette a híres epizódszereplők is sokat dobnak a Válótársakon: Kulka Jánost és Kovács Patríciát emelném ki.
Ellenben Szorcsik H. Viki nagyon gáz volt (bár jócskán közrejátszott a „rideg” szerepe) és Tóth Andi is fájóan kevés – mondjuk ahhoz képest, hogy elsősorban nem színész...

Amit pedig a legjobban sajnálok, az a sok elvarratlan szál, amiket egyelőre úgy tűnik, el kellene felejtenünk. Csakhogy párat említsek: Kulka János nem véletlenül jelent meg, de nem lett belőle semmi. De ilyen a Tóth Andi (Noémi) – Joci dolog is (még ha nyilván komolyat nem is, de egy-két vicces jelenetet/szituációt ki lehetett volna hozni belőle).

A humor még mindig nagyon ott van: a legabszurdabb helyzetben olyan hihetetlen profi, kifinomult poénokat kapunk, hogy emelem kalapom. A sorozat besorolásából (dramedy) adódóan is kapunk azért drámát is, de ugyanúgy banális félreértéseket. Őszintén? Már most sajnálom, hogy csak 10 részes lesz a Válótársak; elnézném még egy jó darabig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése