2015. január 4.

Vámpírakadémia (2014)

Nem vészes a Vámpírakadémia, de az előzetes alapján kialakult félelmem bekövetkezett: kicsit olyan ez a film, mintha a könyv paródiája lenne.

Adatok:
·        Cím: Vámpírakadémia

·        Eredeti cím: Vampire Academy

·        Színészek: Zoey Deutch, Lucy Fry, Danila Kozlovsky

·        Műfaj: vígjáték

·        Fogadtatás, díjak: negatív kritikák, kevés bevétel
Rövid tartalom: A két barátnő, Rose és Lissa kiszöktek a Vámpírakadémiáról utóbbi biztonságának érdekében. Ám a bujkálásuknak vége szakad, amikor az akadémia emberei rájuk találnak, és visszaviszik őket az iskola falai közé. Szökésüknek természetesen következményei vannak amellett, hogy vissza kell rázódniuk a „normális” diákéletbe. De legalább biztonságban a Vámpírakadémián. Legalábbis elvileg...
Pozitívumok: Rose karakterét nagyon eltalálták (pedig néhány színész játéka kritikán aluli); csak úgy repkednek a poénok. Szerencsére keveset szentel a film a tanóráknak (amúgy sem tetszett az iskola és a környezete), az igazgatónő és Rose vitáit pedig imádtam.
Negatívumok: Néha a szánkba rágnak mindent, néha semmit sem értünk; az akciójelenetek legtöbbször egyenesen nevetségesek; Rose és Lissa barátsága pedig mintha nem is létezne.
Karakterek: Masont és Christiant szerettem (bár utóbbi néha kicsit túljátszott), Mia-ról inkább nem mondanék semmit. Dmitrij pedig... furcsa. Talán ez a legjobb szó rá. De legalább mintha működne a kémia közte és Rose között.
Kedvenc jelenet(ek): Egyértelműen azt mondanám, hogy Rose jelenetei. Ez a csaj ebben a filmben olyan, mint a fény az alagút végén. Konkrétabban azt mondanám, hogy a kedvencem az volt, amikor a film végén végre sikerül harcban legyőznie Dmitrij-t. Na, ennél a résznél nagyon nevetettem.
Eléggé zsákutca ez a film, hiszen a könyv cselekményének ismerete nélkül nehéz megérteni, olvasás után viszont egy csalódás. Ennek ellenére nem bántam meg, hogy megnéztem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése