2015. szeptember 5.

Fiatal és gyönyörű (2013)



Tulajdonképpen ez a film ébresztett rá, hogy én valójában mennyire is szeretem a francia filmeket...!

Adatok:
 
·        Cím: Fiatal és gyönyörű

·        Eredeti cím: Jeune et jolie

·        Színészek: Marine Vacth, Charlotte Rampling, Frédéric Pierrot

·        Műfaj: dráma

·        Fogadtatás, díjak: pozitív kritikák, elismerések


Rövid tartalom: A mindössze 17 éves Isabelle kettős életet él. Az iskola mellett a legnagyobb titokban luxusprostituált – idős, dúsgazdag férfiakkal folytat viszonyt. Egy váratlan fordulat következtében azonban Isabelle világa összeomlani látszik; szülei pedig értetlenül állnak lányuk teljesen megváltozott viselkedése előtt. Sőt, a rendőrség is bevonásra kerül...


Pozitívumok: Ennek a filmnek számomra nagyon különleges atmoszférája van. Gondolok itt a legelső, nyaralásos részekre, valamint a zenékre. Igazán feldobták a filmet! Szerencsére egy-két „wtf”-pillanat is kijár a nézőknek; a befejezés pedig... maradjunk annyiban, hogy érdekes, és hagyott bennem kérdéseket.


Negatívumok: Be kell látni, a Fiatal és gyönyörűnek nem a cselekménye a legnagyobb erőssége. Valójában maga a dráma (mint besorolás) sem utal ríkató vagy éppen sokkoló elemekre. Halkan megjegyzem,az előzetes alatti narrációt hiányoltam.


Karakterek: Magáról a főszereplőről csak annyit tudok mondani, hogy fura. Eléggé zárkózott, ezáltal pedig nem igazán érthetjük meg motivációit. Az öccsével viszont mindig aranyosak és viccesek voltak együtt.


Kedvenc jelenet(ek): az iskolai verselemzős rész, illetve a film vége felé a hidas jelenet is nagyon tetszett.



Összességében egy nem túl izgalmas mozi a Fiatal és gyönyörű, de mindenesetben van benne valami elegancia, ami talán a francia filmek egyik ismérve...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése