2014. június 11.

Janet Evanovich - Két ravatal (A szingli fejvadász #2)

Janet Evanovich A Szingli fejvadász-sorozat második részével tökéletesen hozta a tőle elvárt minőséget – sőt, még meg is ugrotta azt.
Stephanie és Morelli elásta a csatabárdot. A fejvadász most Joe unokatestvérét keresi, és miután nyomozó útjaik egyre többször keresztezik egymást, rájönnek, hogy kénytelenek együtt dolgozni - csakhogy egyik sem bízik a másikban. Ahogy megszokhattuk, az egyszerű keresésből egy komoly nyomozás lesz, amibe jócskán belekeveredik Mazur nagyi is. Az ügy ugyan szépen eldurvul, de a valódi kérdés az, hogy mit kezdenek magukkal és a kapcsolatukkal(?) az egymáshoz egyre közelebb kerülő, de közben mégis macska-egér játékot játszó Stephanie és Morelli.
Kétségtelenül nagy előnye Janet Evanovich könyveinek az, hogy az írónő nem kifejezetten az eseteket helyezi középpontba, sokkal inkább Stephanie mindennapjait, amikor is mindig történik valami. Vagy Morelli pofátlankodik be vacsorára, vagy éppen undorító tartalmú csomagokat kap a nő – mindeközben az Evanovich-féle komikus társadalomszemléleten szórakozhatunk, hiszen megszokhattuk már, hogy szép számmal kapunk vicces megjegyzéseket a világ és az emberek hibáiról, tökéletesen megalkotott szarkazmussal.
Imádtam a könyvet, egy percig sem volt unalmas, csupán Rangert hiányoltam, de ő nagyon. Ettől eltekintve viszont nagyon ajánlom, viszont érdemes figyelembe venni, hogy még mindig egy (elvileg) felnőtteknek íródott sorozatról beszélünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése