2014. december 3.

Charlaine Harris - Vérszag (True Blood #4)

Charlaine Harris sorozatának negyedik kötete Sookie mellett Ericet helyezi a középpontba, ám a sorozathoz képest tartogat meglepetéseket.

Szilveszter éjszakáján Sookie munkából vezet haza, amikor meglátja az út mellett mezítláb futni a viking vámpírt, Ericet. Mivel a férfi elvesztette majdnem minden emlékét, Sookie kénytelen őt befogadni – Bill úgyis külföldre utazott. Ha ez nem lenne elég, Jason is nyomtalanul eltűnik, gyanúba a közeli faluban élő zártközösség keveredik. Vajon ki törölte ki Eric emlékeit? Ki rabolta el Jasont? No és mik lesznek a következmények?
Mivel a vámpírok csak éjszaka tudnak előjönni, a sokak által várt Eric-Sookie jeleneteket nem viszi túlzásba az írónő, talán éppen ezért néha kifejezetten unalmassá válik a történet – a Jason-szál ellenére is.
Ettől eltekintve viszont szerethető a történet, hiszen többek között újra feltűnik Alcide és Debbie, illetve végre egy igazi akciójelenettel találkozhatunk a lapok között. Lezárásként egy már-már megszokott szolid poént kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése